1013גלידת יוגורט-טאפס תא-ביקורת

1013גלידת יוגורט-טאפס
צילומים-אלי ליאון
 
יוגורט הנו מצרך חלבי המתקבל מתסיסה בחלב הנגרמת ע'י חיידקי בולגריה וסטפטוקוקוס טרמופילוס.
ליוגורט תכונות טובות של טעם,דיאטה ובריאות.
מחקר שנעשה במכון לואי פסטור בצרפת בשאלה מדוע בבולגריה תוחלת החיים גבוהה יותר מאשר באירופה התברר שהסיבה לכך היא האכילה הרבה של יוגורט בבולגריה.מאחר ובה נמצאים החיידקים ההופכים את החלב ליוגורט החליטו שם לקרוא להם בצילוס בולגריקוס דהיינו-חיידקי בולגריה.
אין ויכוח על התכונות הבריאותיות הטובות של היוגורט.
 
לא מזמן נפתח ברחוב הארבעה בתא סניף של רשת "טאפס" המשווקת גלידת יוגורט.
הרשת הנה ישראלית-בינלאומית והיא הביאה לישראל,לדבריהם,את גלידת היוגורט האמיתית מארה"ב.היוגורט מיובא בצורה נוזלית ישירות משם.
יש לגלידה הנמכרת בחנות מגוון טעמים.ברח' הארבעה יש 21 טעמים שונים.כמו כן יש 50 תוספות מתוקות וכן 12 סוגים של פירות ו 5 סוגי רטבים.
 
הקונספציה של המקום היא שכל אחד בוחר בעצמו ובזמנו את הטעם שהוא אוהב.הוא משרת את עצמו, כאשר השיטה היא "שחק עם האוכל"-דהינו עם הגלידה.
אתה בוחר לך את הטעם,מוסיף פירות ורוטבים כרצונך,קובע לך את הכמות וכך אחרי שהרכבת לך את הגלידה ניגש לקופה משלם ומתחיל ללקק או לאכול עם כפית איך שנח לך או רגיל.
הדבר משעשע ומהנה החל מהילדים הכי קטנים וכלה באנשים המבוגרים ביותר.
 
המחיר הנו אחיד לכל הטעמים ולכל ההרכבים והוא נקבע לפי המשקל 10 אגורות לכל גרם שזה אומר 10 שקל ל100 גרם .
יש הבאים, בוחרים גביע גדול מגוונים עם הרבה פירות,עוגיות ותוספות שונות וזה משמש להם לארוחה שלמה לבקר,לצהריים לערב או לחצות.
 
אכילת גלידה במקום הזה משלבת בתוכה בידור ושעשוע,טעמים טובים,ובריאות.
איזה טעמים המקום מציע:בין השאר כמובן שוקולד ווניל אך יש גם מנטה,עוגיות,עוגת גבינה,ריבת חלב,עוגת קטיפה אדומה,רימונים-פטל,אפרסק- מנגו ועוד.כדי שלא תיהיה אי הבנה מדובר על טעמים של גלידה.
כתוספת לגלידה יש סוגים שונים של קטניות כקשיו ופקאן,שערות חלבה,סוכריות גומי,פירות יבשים ועוד.
אין עדיין טעם כנף עוף,לשון בקר או סטייק ברבקיו אולי בגלל שהמקום כשר-חלבי.
 
הפירות מתחלפים כל פעם  בהתאם לעונה וכוללים פירות סטנדרטיים וגם אקזוטיים כפסיפלורה,מנגו,קיווי,ליצ'ה וכו'.
יש גם טעמים ללא גלוטן,ללא סוכר,מופחתי שומן,ללא שומן כלל ועוד.
יש כל הטעמים,כל האפשרויות,כל ההרכבים.רק דבר אחד אין-בינתיים-גלידה מלוחה.אולי גם זה יהיה פעם.
 
בהכנסך למקום יש לך בהתחלה הרגשה שנכנסת לחדר מכונות המזל של קזינו.כמו בקזינו גם כאן אתה מושך בידית
והגלידה יוצאת במלוא הדרה.
המשיכות בידית נתנו גם את שם הרשת "טאפס"שפירוש המילה-ברז,משיכה,דפיקה.
 
ביקור במקום הנו חוויה קולינרית ובידורית כאחת.
 
לאכול או לא לאכול:טעים,משעשע,מבדר,אורגינלי ומומלץ.בתיאבון ולקיקה טעימה
 
נכתב על ידי elybikoret-אלי ליאון , 20/9/2012 09:19 
 
אלי ליאון
elybikoret@gmail.com
טל03-6856786
054-249-34-88
עיתונאי-מבקר אמנות,חבר אגודת העיתונאים ת"א ותא המבקרים שליד האגודה.
הנכם מוזמנים לבקר באתרי ELYBIKORET.022.CO.IL בו כתבות וביקורת על נושאים שונים ומגוונים.
הרוצה להרשם לרשימת התפוצה ולקבל את הכתבות באופן קבוע לכתובת המייל שלו נא לכתוב ל
ELYBIKORET@GMAIL.COM.. השרות הנו ללא עלות כל שהיא.
 
 

אודות elybikoret

כותב רשמים על הצגות,מוסיקה,קונצרטים,אופרה,מחול ואירועים תרבותיים שונים אחרים בהם מביע את התרשמותי ודעתי
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s