1421ארטה גלידריה-אמנות הגלידה

1421ארטה גלידריה
צילום-יחצ"ן

ברח' נחלת בנימין 11 בתל אביב נפתחה לא מזמן גלידריה חדשה.שם הגלידריה-"ארטה גלידריה".לא לחינם נבחר שם כזה.השם מתאים בהחלט לגלידות שהמקום מוכר.
לא ספרתי את כל סוגי הגלידה העומדים למכירה ,שדרך אגב כולם תוצרת עצמית, אך נראה לי שיש כ45-50 סוגים שונים.
טעמתי כ10-15 מהן ולכל אחד טעם שונה ,טעם של הפרי או החומר העיקרי שבגלידה.היה תענוג לחך וגם למראה.

המבחר גדול ביותר עד כדי כך שאתה אינך יודע מה לבחור.יש גלידת שטרודל תפוחים,מסקרפונה ושקדים,גלידות סורבה בטעמים שונים,וגם צרופים לא מקובלים.
למשל יש גלידת דבש ורימונים,שוקולד עם חריפות מסויימת,גלידת יוגורט דבש,קינמון,שפריץ אלכוהולי ועוד רבים.

לכבוד החג הושקו שני טעמים חדשים- תפוח דבש ורימונים בצירופים שונים ואפל שטרודל שיש בו קרם,תפוח, מסקרפונה,עוגיות שקדים בלי גלוטן וצימוקים אורגניים.
ארטה גלידה הנה גלידריה איטלקית.זהו מקום בו מוכרים גלידה ביתית.כל המתכונים הם של שפים שהוכשרו במיוחד במעבדות לגלידה באיטליה ,טוסקנה וסיציליה.

הבעלים של המקום באים ממילנו.עדיין לא יודעים עברית היטב .שמם סטפניה ומרקו קאמורלי.הם בוחרים את כל החומרים והם המחליטים איזה טעמים וצירופי טעמים ליצר.
כל המתכונים הם מקוריים שלהם ולא נמכרים במקומות אחרים.

הגלידות מגוונות.הן עשויות מחומרים טבעיים בלבד-פרות טריים שנקנים בשוק הכרמל הסמוך,ראו חומרים שנקנים בחו"ל לאחר בדיקתם המיוחדת וכל זה הופך לגלידות בטעמים שונים.

יש גלידות מחומרים אורגניים בלבד,גלידות ללא גלוטן,ללא תוספת סוכר,דלי קלוריות וכן טבעוניות.

יש מבחר ענק מכל סוג.למשל גלידת שוקולד אפשר לקבל ב כ 10 טעמים שונים כגון קלאסי,חלב,מריר,תפוז,עם אגוזי לוז, עם רוטב שוקולד,עם רום,שקדים ,עם עוגת דוכס ועוד.

כל החומרים טבעיים.לא משתמשים בצבעי מאכל.אין חומרים מתחלבים.הגלידות כולן רכות נמסות בפה,מלאות טעם וגם ריח של רעננות,טעם מאוזן,לא מתוק מדי,לא טעם מודגש מדי.אהבתי מאוד את גלידות הסורבה השונות כי הן אינן מתוקות מדי ויש בהן טעם חמצמץ עפ'י הפרי ממנו הגלידה עשויה.הפסיפלורה והלימון טעימים מאוד.

ביקור בגלידריה הנה חוויה בפני עצמה רק כדי לראות את שפע הרב של טעמים וצבעים ובטוחני שאם נכנס אדם לגלידריה לא יצא בלי לקנות את הטעם האהוב או המסקרן.

המחירים סבירים בהחלט.גביע קטן עם 1-2 טעמים נמכר ב15 שקל.בינוני עם 2-3 טעמים -21 שקל,גדול עם 4 טעמים -25 שקל.
קילו גלידה עולה 87 שקל וחצי קילו47 שקל.
המקום פתוח משעה 11 עד 23 כל יום פרט לימי שישי שסגור ושבת שפתוח מ13.00.

נכתב על ידי elybikoret -אלי ליאון, 21/9/2015 14:31

אודות elybikoret

כותב רשמים על הצגות,מוסיקה,קונצרטים,אופרה,מחול ואירועים תרבותיים שונים אחרים בהם מביע את התרשמותי ודעתי
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s